FOTOGRAFIE MENNO SABEL

Fotoarchief Fotopersbureau Sabel & Daniëls 

Fotoarchief Fotopersbureau Sabel & Daniëls Fotografie Menno Sabel heeft beheer over de foto-collectie van het in 1991 opgeheven Fotopersbureau Sabel & Daniëls.

Met een kantoor, studio en donkere kamer in Amsterdam werd vanaf 1961 tot 1991 dagelijks door de foto-journalisten Hans Sabel en Henk Daniëls  allerlei nieuwsonderwerpen in beeld gebracht en verwerkt voor de grote kranten. Koninklijkhuis, sport, rellen, dagelijks leven, entertainment, politiek, economie, provo's, nationale en internationale artiesten waren regelmatig terugkerende thema's die werden vastgelegd.. De diversiteit van deze collectie maakt dit archief interessant voor mensen en instantie's die gebruik willen maken van historisch beeldmateriaal. 

Deze collectie van ongeveer 200.000 beelden wordt op dit moment beheerd en gedigitaliseerd door Fotografie Menno Sabel. In de loop van de tijd zullen steeds meer beelden online staan op de site www.sabel-daniels.nl

Sinds juli 2016 is er een prachtig boek verschenen met beelden uit dit archief. Starring Amsterdam is in samenwerking met Mendo Books uitgegeven en bied een groot overzicht van allerlei nationale en internationale artiesten die Amsterdam hebben bezocht gedurende de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. Uitgever Terra. Ontwerp en Design Mendo. Tekst Joost Bastmeijer. Voorwoord James Worthy.

 ISBN 10 9089896945, ISBN 13 9789089896940.

Te koop bij www.mendo.nl


Met vriendelijke groet,

Menno Sabel


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston